Summer Skincare Trivia Quiz #2 Results

July 14, 2018

Thanks to all who played our week 2 Summer Skincare Trivia Contest Quiz! We are so excited so many of you are playing. Keep spreading the word! Share the contest links with your friends and if they win, maybe they’ll split the prize with you!

Congratulations to our 2 weekly prizewinners for Quiz 2, LeeAnn P. and Melloddie N. We’ll be in touch soon so you can claim your prize and pick your favorite product (RapidLash or RapidBrow).

If you didn’t win a prize this week, keep trying. Not only are 2 new winners picked every week to win a FREE tube of RapidLash or RapidBrow, but EVERYONE who plays will automatically get a coupon for 10% off of your next purchase.

And don’t forget to play each week for a chance to win our GRAND PRIZE! A SUMMER BEACH BUNDLE filled with FUN SUMMER GOODIES including:

  • RapidLash
  • RapidBrow
  • RapidHair
  • RapidRenew
  • RapidEye
  • RapidShield,
  • Scout BJ Beach Bag
  • LongChamp Black Havana Round Sunglasses
  • Allison Cole Nautical Rope Anchor Bracelet
  • Anatures Marina Navy Blue/Red Pestemal Turkish Beach Towel
  • Verb Sea Texture Spray Light Hold
  • Physician Endorsed Women’s Rich Pitch Fedora Packable Sun Hat with Ribbon Rated Upf 50+

WORTH $575!

Interested to know the answers to the quiz? Check them out & get some helpful tips below!

QUESTION 1:
Toughen Up!
The thickest skin on your body belongs to your:

Answer choices: Your hands, Your feet, Your knees, Your butt

ANSWER 1:
Well it’s your feet. The skin on feet can be up to 1.4 mm deep making it the toughest skin on your body. So if your going barefoot, consider a pedicure every so often to keep that thick skin soft and healthy.

QUESTION 2:
Better Safe than Sorry!
What is the minimum SPF Sunscreen you should wear daily on your face according to the American Academy of Dermatology?

Answer choices: 15, 30, 10, 50

ANSWER 2:
While SPF 15 is the FDA’s minimum recommendation for protection against skin cancer and sunburn, the AAD recommends choosing a sunscreen with an SPF of 30 or more, and should be applied every 2 hours.

QUESTION 3:
Use it or lose it!
How long do eyelashes typically hang around before they fall out and new ones grow in behind them?

Answer choices: 1 week, 300 days, 150 days, a month

ANSWER 3:
An eyelash lives about 150 days before it falls out. When RapidLash is applied, expect the appearance of a healthier, flexible and more durable lash in your lash line!

QUESTION 4:
Weighing in on your skin:
How much of your body weight do you think is your skin? 

Answer choices: none, 50%, 15%, 5%

ANSWER 4:
Well, your skin might be heavier then you think! Your skin accounts for approximately 15% of your body’s weight. So if you weigh 125 pounds that equals almost 20 pounds is skin!

QUESTION 5:
Hair Today!
Hair is made up of a protein called:

Answer choices: Folic acid, Keratin, Creamora, Creatine

ANSWER 5:
The answer is keratin, the natural protein that makes up your hair! Your hair is awesome like that. Add some RapidHair to your routine to revive and promote the appearance of fullness and volume.

QUESTION 6:
Such Thin Skin.
The thinnest skin on your body is found where?

Answer choices: On your scalp, On your eyelids, On your lips, On your elbows

ANSWER 6:
If you guessed eyelids, you are correct. The fine skin on your eyelids is approximately .02 mm thick. That’s like 2 sheets of paper! So treat it carefully and use RapidEye cream to keep it looking healthy!

QUESTION 7:
The Struggle is Real!
On average how many adult women suffer from acne?

Answer choices: 1 in 50, 1 in 20, 1 in 100, 1 in 5

ANSWER 7:
Unfortunately 1 in 20 women suffer with adult acne as compared to 1 in 100 men. Sometimes the men are just a bit luckier!

QUESTION 8:
Where Did You Get Those Eyes!
Which statement below is partially responsible for your eye color?

Answer choices: How much vitamin C you drink during pregnancy, The amount of melanin in your iris, The thickness of your of retina, The father’s genes

ANSWER 8:
Even though there are different eye colors, including less common blue eyes and green eyes, there is only one type of eye color pigment. The amount of this pigment (called melanin) present in the iris of your eye determines the color of your eyes.

Don't forget Autoship - 20% OFF

LASHING OUT!

Carrot and Ginger Soup

Cold winter air brings a new kind of b...

Be Thankful Photo Contest

This month, we are giving THANKS…for...

New Season. New skin! – 4 Tips ...

In a blink of an eye, summer is over a...

Untitled post submission

After getting eyelash extensions and g...

Enter our Monthly Selfie Giveaway!

We want to see how RapidLash works for...

Summer Skincare Trivia Quiz #4 Results

Thanks to all who played week 4 of our...

6 Great Summer Skincare Tips for Kids

We recently posted 6 skincare tips for...

Summer Skincare Trivia Quiz #3 Results

Thanks to all who played the week 3 Su...

Summer Skincare Trivia Quiz #1 Results

Thanks to all who played this week’s...

More from Lashing Out >